Pannkakor cirka 12 stycken

                                                  25 g vete
                                                  2 g vallfrö
                                                  32 ärtor
                                                  1 g rapsfrö
                                                  salt
                                                  gödsel
                                                  vatten

                                                  samt hjälp av en höna 
                                                  och en ko

 

Boken kostar 95 kronor inklusive moms och frakt.

Vid beställning via e-post: myrstrom@telia.com

 

  www.myrström.com

 

 

 

 

 Mitt pannkaksrecept

5 dl mjölk
2dl mjöl
2 ägg
½ dl olja
1 krm salt 

Gräddning.
Äntligen är dagen-P här och på bordet står ½ l mjölk, 2 dl vetemjöl, 2 ägg, ½ dl olja och ett kryddmått salt. Det sistnämnda är för säkerhets skull inköpt i livsmedelsaffären.
Börja med att vispa äggen lätt. Häll sedan i mjölken, 2 matskedar av oljan och saltet under omrörning. Om vi väljer att använda smör ska 25 gram av detta smältas och blandas i smeten i stället för oljan. Häll sak-ta i mjölet och rör om hela tiden så att smeten blir jämn. Låt sedan smeten stå och ”svälla” i en halv timme.
Värm pannkakslaggen på spisen. Häll i lite av den återstående oljan och sprid den över ytan. Häll i en skopa smet och stek först på en och sen på andra sidan.
Lägg pannkakorna dubbelvikta på ett fat och håll dom varma tills alla pannkakorna är färdiga.
Ät och njut. Har man följ hela receptet till punkt och pricka smakar pannkakorna godare än något annat man ätit och behöver egentligen inga tillbehör. Om man ändå vill ha något till rekommenderar jag personligen gräddfil och farinsocker.